Kobakok

Olyan betegeknél, akiknek gyakran van rohamuk, fokozottan figyelni kell a rohamok során bekövetkező eséseknél a sérülések minimalizálására. Az alábbi oldalakon ebben segítő termékeket lehet rendelni főleg fejvédő sisakokat, kobakokat, nyakvédő rendszereket. A választék nagyon nagy, és figyeltek arra, hogy gyereknek kényelmes, könnyű legyen a kobak. Ezen kívül vannak mintás, játékos kobakok is, ami egy kisgyereknél fontos szempont. Linkek:

 Epilepszia naptár

Az alábbi linken egy webes (angol nyelvű) alkalmazás található, amiben rögzíteni lehet, a gyógyszeradagolást, a rohamokat, a napi hangulatingadozást, orvosi vizsgálatokat stb. Ez egyrészt hasznos a szűlöknek, hozzátartozóknak a későbbi elemzések szempontjából, másrészt a felvitt adatokhoz hozzáférés adható a kezelőorvosnak, aki összefüggéseiben tudja látni a beteg állapotát. Orvos váltás esetén nem kell minden adatot újra elmondani az új orvosnak.

Link: Epilepsy Diary

Rohamjelző kutyák

2007  óta Magyarországon is folyik rohamjelző kutyák kiképzése. Az Emfit rohamjelző monitor csak fekvő ember esetén képes a roham jelzésére. A speciálisan kiképzett kutyák képesek nappal és éjszaka is előre jelezni a rohamot, így a beteg biztonságba tudja magát helyezni, vagy akár el is tudja kerülni a rohamot. A kiképzés folyamtosan bővül, jelenleg 3 kutya kiképzése folyik. Elérhetőség: