Emfit éjjeli tónus-klónus roham jelző monitor

Emfit Monitor D-1090-2G

Emfit Monitor D-1090-2G

Az eszköz olyan fekvő személy monitorozására alkalmas, akinél fennáll a veszélye tónusos-klónusos görcsök kialakulásának éjszaka, vagy ébredés után. Ez az első jelzőeszköz, ami felismeri és megkülönbözteti az olyan erős izomösszehúzódásokat, amik például a tónusos-klónusos görcsökre jellemző, a normális éjszakai mozgásoktól. Ezen kívül érzékel olyan mikro-mozgásokat, és azok hiányát, amiket az alvó személy légzése és szívverése okoz. Tehát nem csak akkor képes riasztani, ha a beteg személy a tónusos-klónusos görcsroham állapotában van, hanem akkor is, amikor a személy elhagyja az ágyat, vagy egyéb okból szűnik meg a légzés, szívverés által okozott rezgés (funkció letiltható).

Termékleírás

Az Emfit tónusos-klónusos görcsroham figyelő két fő egységből áll. Egy tartós érzékelőlap (L-4060SL), ami az ágymatrac alatt helyezkedik el, és egy kifinomult szoftverrel rendelkező monitoregység (D-1090-2G). Ezen egységek együttesen érzékelik az ágyon fekvő személy által keltett mikro-mozgásokat (szívverés, légzés), és a gyorsabb mozgásokat, mint például a tónusos-klónusos görcsroham során jelentkező izom görcsöket. Nincs meghatározott súly limit és a rendszer alkalmas egészen kicsi gyermekek megfigyelésére is. A vezérlőegység elhelyezhető az ágy mellett, vagy falra is szerelhető a termékhez adott rögzítő panellal. Az új 2. generációs monitor már működik, 2 db AA méretű 1,5 V elemmel. Opcionálisan orvosi minőségű hálózati adapter is rendelhető hozzá. Termék ismertető (angol)

Emfit érzékelőlap L-4060SL

Emfit érzékelőlap L-4060SL

Érzékeli az olyan gyorsabb mozgásokat, amik rohamra jellemzőek

Az olyan ágyban történő mozgásokat, melyek gyorsabbak a normális éjszakai mozgásoknál (pl. fordulás) felismeri és bizonyos feltételek teljesülése esetén  tónusos-klónusos epilepsziás rohamként azonosítja őket.  A riasztás akkor jön létre, ha ezek a mozgások hosszabb ideig tartanak egy előre meghatározott értéknél. A késleltetés beállítható 10, 13, 16 vagy 20 másodpercre.

Kifinomult jel érzékelés

A 2008. nyarán megjelent 2. generációs szoftver lehetővé teszi az  alacsonyabb frekvenciájú mozgások felismerését ( 2 Hz és 3 Hz). Elég közismert, hogy sok epilepsziás roham esetén a pulzusszám megemelkedik,  a nyugalmi állapothoz képest. A készüléket az alacsonyabb frekvenia érzékelésére állítva (2 Hz ), lehetséges a szívfrekvencia hirtelen megnövekedésének észlelése, és  riasztás küldése, amennyiben a megnövekedett frekvencia a beállított késleltetési időn túl is jelen van. Vannak felhasználói visszajelzések a roham ilyen korai stádiumú felismeréséről, de a klinikai tesztek még nem fejeződtek be. A 2 Hz-es frekvencia  percenként 120 szívverést jelent, így csak abban az esetben van lehetőség így jelezni a rohamot, ha a pulzusszám 120 fölé megy a roham kialakulásakor a beállított késleltetési ideig (10,13,16,20 másodperc).

Kapcsolódási lehetőségek más rendszerekkel

A monitor riasztás esetén egy hangjelzést ad, aminek erőssége állítható. Ezen kívül rendelkezik egy potenciálsmentes érintkezővel (NO és NC), amin keresztül a rendszer illeszthető  nővérhívó rendszerhez vagy speciális telefonhoz.

Kiknek ajánljuk

Minden roham esetén elsődleges cél a légutak átjárhatóságának biztosítása, a beteg stabil oldalfekvésbe helyezése, a sérülések elkerülése. Amennyiben a roham 2-3 percnél tovább tart szükség lehet a roham gyógyszerrel történő csillapítására a kezelőorvos utasítása alapján. Épp ezért fontos, hogy a beteg hozzátartozói minél korábban észrevegyék a roham kialakulását: vagy már a tónusos szakaszban a pulzusszám megnövekedése következtében (ha eléri a 120-at), vagy a klónusos szakaszban a gyorsabb mozgások miatt. Épp ezért ajánljuk a terméket a következő esetekben:

  • Olyan új epilepsziás betegeknek, akiknél most történik meg a gyógyszerbeállítás, és még nem tudható, hogy lesznek-e további rohamok
  • Olyan már epilepsziás betegeknek, akiknél gyógyszeres kezelés mellett is jelentkeznek rohamok éjszaka, vagy ébredés után
  • Olyan rohammentes betegeknél, akiknél most történik meg a gyógyszer leállítása, és ezalatt fontos tudni, hogy jelentkeznek-e újból rohamok

A termék hasznos a betegnek, mert időben történő roham észlelés akár életet is menthet, de mindenképpen csökkentheti a roham egészségkárosító hatását. A betegség velejárója, hogy akár gyermek, akár felnőtt, akár idős betegről van szó, folyamatos felügyeletet, figyelmet igényel a családtagoktól, ápoló személyzettől. Épp ezért a termék a legnagyobb segítséget talán a hozzátartozóknak, ápolóknak jelenti azzal, hogy lehetővé teszi a nyugodt alvást, biztonságérzetet ad arról, hogy roham esetén nem marad segítség nyújtás nélkül a beteg személy. Rohammentes állapotban pedig bizonyosságot ad arról, hogy nem történt olyan roham, amit a hozzátartozó nem vett észre. (Ez különösen fontos gyógyszer leállítás alatt). Épp ezért a családtagok, ápolók nyugodtabban, kipihentebben képesek ápolni a beteget, ami pozitívan hat a beteg állapotára is.

CE-jelölés

Az Emfit éjjeli tónus-klónus roham jelző monitor (D-1090-2G érzékelőlap és L-4060SL vezérlő egység) 1. osztályú orvostechnikai eszköz. A termék megfelel az alapvető EMC irányelveknek:  2004/108/EK CE jelölésnek, a 93/68/EGK irányelvnek és az orvostechnikai eszköz 93/42/EK irányelvének

Egyéb információk

A készülék ára

Akciók

Finanszírozási lehetőségek

A készülék megtekintése, referenciák

Kapcsolat

Ha kérdése, vagy bármely észrevétele van, írja meg:

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet