Felhívás

Az MLSV Consulting Kft. 7. éve végzi az EMFIT epilepszia monitor forgalmazását Magyarországon. Ez alatt a 7 év alatt 60 db készüléket sikerült értékesíteni. A tevékenység során nem volt célunk a profit szerzés, kizárólag az vezérelt minket, hogy minél több beteg juthasson hozzá az egyébként elég drága készülékhez. A készülék gyártói ára kb. 200.000 Ft, ennek ellenére sikerült a beszerzési árhoz közeli 127.000 Ft-os átlag áron értékesíteni a 60 db készüléket. Figyeltünk arra is, hogy minden évben legalább egy készülék olcsóbban kerüljön olyan beteghez, akinek ez az ár is magas. Tudjuk, hogy ez a 127.000 Ft is sok családnak megfizethetetlen, de mégis tevékenységünkkel hozzájárultunk ahhoz, hogy akinek nincs 200.000 Ft-ja, de van 127.000, az hozzá juthasson egy ilyen készülékhez.

Azzal tudtunk ilyen árat elérni, hogy előre berendeltünk 10 db készüléket, így  olcsóbb volt az egységár, és a szállítási költség is sokkal kevesebb 1 monitorra vetítve. A beszerzési és szállítási díjat azonban a rendelés után cégünk kifizette, amit csak a 10. készülék eladása után kapott vissza. Általában 1 év alatt lezajlott egy ilyen ciklus, vagyis 1 évig kellett finanszíroznunk ezt az összeget.

Az elmúlt egy évben azonban jelentősen csökkent az érdeklődés, így fél év alatt mindössze 2 készüléket sikerült értékesítenünk. Ilyen körülmények között már nem tudjuk vállalni további 10 db készülék berendelését, egy készülék egyedi rendelése pedig 174.000 Ft-ba kerül.

Így azt a döntést hoztuk, hogy amíg legalább 5 db előrendelés nem érkezik meg cégünkhöz, addig nem rendelünk újabb 10 db készüléket. Annak érdekében, hogy ez minél előbb megtörténhessen felvettük a kapcsolatot szakmai szervezetekkel, alapítványokkal.

Megértésüket köszönjük!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.